+31 6 13270696

Rioolinspectie

Persoonlijk advies? Bel +31 6 13270696

team van riolering 1403

Wij staan je graag te woord!

+31 6 13270696

Rioolinspectie laten uitvoeren door Riolering1403

Laat een rioolinspectie inspectie uitvoeren om mogelijke toekomstige rioolproblemen uit te sluiten. Ook kunnen kleinschalige problemen worden gespot en gerepareerd voordat ze catastrofaal kunnen uitpakken! Een riolering inspecteren lijkt misschien een overbodige zaak waar gemakkelijk te veel geld voor wordt begroot, maar een grondige inspectie die regelmatig wordt herhaald zal de levensduur van het rioolsysteem aanzienlijk verhogen! Wij voren een inspectie van het riool altijd uit met een rooktest. Zodoende kunnen wij direct zien of er problemen zijn.

Wanneer de riolering naar behoren werkt, bescherm je en voorkom je hier niet alleen schade aan het ondergrondse milieu, maar ook aan het bovengrondse. Doordat bijvoorbeeld ziektes van een vies riool naar boven zouden kunnen komen. Riolering 1403 heeft ervaren en gecertificeerd vakmannen die voor alle problemen oplossingen hebben. Mocht je nog meer vragen hebben over rioolinspectie, neem gerust contact met ons op!

uitvoeren van een rioolinspectie

Welke problemen kunnen voorkomen in het riool?

Aangezien het riool onder de grond ligt, kun je natuurlijk op het eerste oog niet zien of in welke staat de leidingen verkeren. Hiervoor moet je onder de grond zijn. Een inspectie kan verschillende problemen naar boven brengen:

  • Verstoppingen: dit is een van de meest voorkomende problemen. Het riool kan verstopt zitten door allerlei resten van materiaal wat in het riool voorkomt. Denk aan: etensresten, toiletpapier, boomwortels en andere materialen.
  • Lekkage: een scheur, barst of een corroderend deel in een rioolbuis kan ervoor zorgen dat de rioolbuis gaat lekken. Het vieze water komt op deze manier in de grond en vervuilt daarmee het grondwater. Dit kan grote gevolgen hebben als dit op lange termijn niet opgelost wordt zoals bacterie- en schimmelgroei in jouw kruipruimte.
  • Verzakkingsgevaar: trillingen, bodemerosie of grondverzakkingen zijn omstandigheden waar onze experts vaak mee in aanraking komen tijdens een rioolkeuring. Het rioolwater kan hierdoor onbedoeld worden afgescheiden. Ook het de buis breken waardoor de waterafvoer verstoord wordt.
  • Wortelgroei: een rioolbuis ligt natuurlijk tussen de omliggende natuur onder de grond. Hier groeien niet alleen bloemen, maar ook bomen en andere planten. Deze hebben allemaal wortels. De wortels van bomen kunnen soms gevaar opleveren, omdat ze teveel in de weg van de riolering liggen. Buizen kunnen hierdoor onbedoeld verplaatst worden waardoor er scheuren of breuken ontstaan in de verbindingsdelen.
  • Montagefouten: wat helaas ook voorkomt, is dat er fouten zijn gemaakt bij de montage van de riolering. In dit geval zijn inspecties van groot belang, omdat deze grove negatieve consequenties kunnen voorkomen.
Lees verder
uitvoering van een rioolinspectie onder de de grond

Hoe wordt een keuring van het riool uitgevoerd?

Op verschillende manieren kan het riool worden geïnspecteerd. Wanneer één van onze vakmannen langskomt, kan er bijvoorbeeld een waterdichte camera worden gebruikt om een in de rioolbuizen te kijken. Om te checken of er scheuren of breuken zijn, voeren we een rooktest uit. Deze wordt onder druk de riolering in geblazen. Zie je rook door de eventuele scheuren of breuken? Dan is deze dus toe aan vervanging. Dit komt allemaal aan het licht dankzij een rioolinspectie. Aangezien de buizen worden uitgegraven kunnen de monteurs dan zien waar de rook tevoorschijn komt. Tenslotte bekijken we ook uitgebreid de riolering met onze ogen. Dit wordt een ‘gewone’ visuele inspectie genoemd zonder het gebruik van apparatuur. Wij voeren een inspectie van het riool dus uit door drie punten:

Hoe wij werken bij een rioolinspectie

Contact

Inspectie

Offerte

Akkoord

Uitvoering

Riolering1403 - dé expert voor rioolinspecties en -reparaties

Wanneer het gaat om problemen met jouw riool, kun je op onze diensten rekenen! Of het nu gaat om het inspecteren van jouw riool, het vervangen van jouw riool of het repareren van jouw riool. Wij staan altijd voor jouw klaar. Wanneer je contact met ons opneemt voor een rioolinspectie streven wij ernaar om binnen 24 uur contact met je op te nemen. Daarnaast hebben wij ruim 10 jaar ervaring in allerlei rioleringswerkzaamheden en streven ernaar om het werk zo snel en efficiënt mogelijk uit te voeren, met als doel dat je zo min mogelijk last van ons ervaart. Dus, als je problemen hebt met jouw riool of renovatiewerkzaamheden nodig heeft, neem gerust contact met ons op. We zorgen ervoor dat het goed gebeurt.

rioolinspectie laten uitvoeren

Recente rioleringen die we hebben vervangen

Purmerend

Amsterdam

Amersfoort

Amsterdam

Veelgestelde vragen over een rioolinspectie

Een rioolinspectie kost meestal tussen de 100 en 300 euro. Dit hangt af van de plek en hoe groot en ingewikkeld het riool is.

Wij komen altijd eerst bij je langs om de stappen te bespreken. Wij kunnen het riool inspecteren door middel van een camera, een rooktest en bekijken natuurlijk het riool ook visueel.

Dit hangt af waar jouw riool zit en hoe makkelijk deze toegankelijk is. Als je ervoor kunt zorgen dat we gemakkelijk de kruipruimte in kunnen, duurt de inspectie tussen de 1 en 3 uur.