+31 6 13270696

Riolering vervangen

Persoonlijk advies? Bel +31 6 13270696

team van riolering 1403

Wij staan je graag te woord!

+31 6 13270696

Riool laten vervangen door Riolering1403

Wanneer laat je jouw riolering eigenlijk vervangen? Deze dien je te vervangen als het vaak verstopt raakt of als je ziet dat de buizen kapot zijn. Ook als de buizen heel oud zijn, is het goed om ze te vervangen zodat je geen problemen krijgt. Helaas werden vroeger riolering gemaakt de materialen nodulair, gietijzer, gres en beton. Zeker het materiaal gietijzer gaat +/- 60 jaar mee en wij komen steeds vaker tegen dat een gietijzeren riolering in een oud huis vervangen moet worden.  Als wij een riolering vervangen, gebruiken we het materiaal pvc. Dit materiaal gaat kan wel tot 100 jaar mee gaan en zodoende ben je voor eens en voor altijd af van jouw rioolprobleem. Bij gebouwen die ouder zijn, is de staat van het riool niet te voorspellen en kan het zo zijn dat de rioolbuizen vervangen moeten worden. In deze gebouwen is vaak het materiaal gres en gietijzer gebruikt, die een kortere levensduur hebben. Bij Riolering1403 hebben we veel ervaring als het gaat om rioolinspectie, riool reparatie en dus riool vervangen.

Riolering 1403 heeft ervaren en gecertificeerd vakmannen die voor alle problemen oplossingen hebben. Mocht je nog meer vragen hebben over een riolering vervangen? Neem gerust contact met ons op!

riolering laten vervangen

Wat zijn tekenen van mogelijke vervanging van het riool?

Het ligt vrij voor de hand wanneer je actie zou moeten ondernemen bij rioleringsproblemen. Het riool voert allerlei stinkende zaken af zoals ontlasting. Dus bij een aanhoudende onaangename penetrante geur is het altijd verstandig een expert in te schakelen voor een rioolinspectie.

De volgende oorzaken kunnen liggen aan een vieze stank vanuit het riool:

  • Rioolbuizen die verzakt zijn: bij het verzakken van rioolbuizen kan er bijvoorbeeld een opstopping ontstaan van rioolwater dat niet doorstroomt. Ook kan het de verbindingspunten tussen rioolbuizen verzwakken waardoor lekkage kan ontstaan.
  • Verstoppingen: door bepaalde vloeistoffen die vaak worden vervoerd door de rioolbuis zoals vet of andere bijtende stoffen.
  • Hele kleine scheurtjes in de buizen, ook wel haarscheurtjes: door de jaren heen verweren de rioolbuizen. Afhankelijk van het gebruikte materiaal kan dit sneller of langzamer optreden. Deze haarscheurtjes kunnen op lange termijn scheuren worden die dan weer breuken of lekkage in het riool kunnen veroorzaken. Bij ouderwetse rioleringen wordt vaak bres of gietijzer gebruikt, dit probleem treedt daar eerder op.
  • Aanlegfout: wat helaas ook voorkomt, is dat het riool destijds niet correct is aangelegd, waardoor verstoppingen, lekkage of andere schade kan ontstaan.

Beide oorzaken kunnen leiden tot de geur die je misschien al een tijdje ruikt, maar dat je dus geen idee hebt waar deze geur nu vandaan zou kunnen komen.

Lees verder

Hoe gaat een riolering vervangen in zijn werk?

Op verschillende manieren kan het riool worden geïnspecteerd. Wanneer een van onze experts langskomen kan er bijvoorbeeld een waterdichte camera worden gebruikt om een in de rioolbuizen te kijken. Om te checken of er scheuren of breuken zijn, voeren we een rooktest uit. Dit doen we door de rook onder hoge druk door de buis te blazen. Door scheuren of breuken zal de rook dan tevoorschijn komen. Aangezien de buizen worden uitgegraven kunnen onze rioleringsspecialisten zien waar de rook vandaan komt. Tenslotte wordt ook nog vaak een ‘gewone’ visuele inspectie (met onze ogen) uitgevoerd zonder apparatuur. Dus als wij een riolering vervangen, doen we dat aan de hand van drie punten:

riool laten vervangen

Hoe wij werken bij het vervangen van een riolering

Contact

Inspectie

Offerte

Akkoord

Uitvoering

Riolering1403 - dé specialist om jouw riolering te laten vervangen

Heb je problemen met je riool en moet het vervangen worden? Bij Riolering1403 helpen we je graag! Of het nu gaat om het repareren van een riool, het vervangen van onderdelen aan het riool of een riool inspectie uitvoeren. Wij staan voor je klaar. Onze rioolspecialisten zijn goed in het werk wat ze doen, zonder dat het jou te veel last geeft. Een riolering vervangen wordt omschreven als vies werk, maar dat vinden wij geen probleem. Met 10 jaar ervaring en mooi opgeleverde projecten zijn wij een geschikte partner om jouw riolering te vervangen. Dus, als je problemen hebt met je riool, neem gerust contact met ons op of vul het offerteformulier in. Wij proberen om zo spoedig mogelijk een offerte op maat te sturen. Zo weet je direct waar je aan toe bent.  Wanneer je kiest voor ons, kun je ervan uit gaan dat jouw riool op de juiste manier wordt vervangen.

Team van riolering1403

Recente rioleringen die we hebben vervangen

Purmerend

Amsterdam

Amersfoort

Amsterdam

Veelgestelde vragen over een riolering vervangen

Het vervangen van een riool kan veel geld kosten. Dit hangt af van hoe erg de buizen kapot zijn, of je één of meer buizen moet vervangen, welke buizen je gebruikt en hoeveel er gegraven moet worden. Soms zijn er grote machines nodig om bijvoorbeeld het water weg te pompen. Ook moet je bedenken hoeveel mensen er nodig zijn om te helpen. Wij bekijken altijd eerst wat de staat is van jouw riool en communiceren een duidelijke offerte vooraf.

Wij proberen altijd om de riolering binnen een dag te vervangen, zodat je er zo min mogelijk last van hebt. Het kan zijn dat we soms wat langer bezig zijn i.v.m. onvoorziene omstandigheden.